Beantwoording schriftelijke vragen over project Dúnsân Bakkeveen

BEANTWOORDING VAN SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Van: college B&W Opsterland
Datum: 15 maart 2016
Onderwerp: voortgang project Dúnsân Bakkeveen
Indiener vragen: raadslid Johan Sieswerda, OpsterLander

DOWNLOAD:
Beantwoording vragen OpsterLanders over project Dúnsân Bakkeveen

Bakkeveen - Dúnsân - februari 2016

Bakkeveen – Dúnsân (februari 2016). Fotograaf: Johan Sieswerda

Geachte raad,

Op 18 februari zijn er schriftelijke vragen gesteld door de fractie van OpsterLanders. Onderstaand zijn de vragen onverkort overgenomen. Daarbij treft u het antwoord aan in cursief.

Antwoorden op de vragen van OpsterLanders:

 1. Welke deadline geldt voor dit miljoenenproject? Is dit project klaar als het toeristenseizoen (april) begint in Bakkeveen en iets later als het zwemseizoen 2016 van zwembad Dúndelle?
  Antwoord B&W:
  De werkzaamheden in de openbare ruimte zullen eind mei 2016 worden afgerond uitgezonderd het planten van nieuw groen. De realisatie van openbare toiletten zal in de loop van 2016 worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen derhalve niet geheel klaar zijn voor de start van het toeristenseizoen 2016. Dit is afgestemd met de belanghebbenden. We lopen momenteel iets achter op de planning maar verwachten dit weer in te kunnen halen.
 2. Hoe is in grote lijnen de aanbesteding en de calculatie verlopen? Wat zijn de definitieve kosten geworden voor de verplaatsing van de tennisvereniging uit Bakkeveen? Blijven de totale uitgaven binnen het toegekende budget? Er werd vanaf eind 2014 gesproken over een mogelijk aanbestedingsvoordeel: blijft er geld over?
  Antwoord van B&W:
  De aanbestedingsprocedures zijn alle meervoudig onderhands verlopen. De werkzaamheden zijn in volle gang. Er is een aanbestedingsvoordeel behaald op een deel van de werkzaamheden maar nog niet alle kosten zijn definitief bekend. Het is nu nog te vroeg om te zeggen dat er geld overblijft. Wel wordt verwacht het werk in ieder geval binnen het budget af te ronden.
 3. Wordt het resterend bedrag verdeeld via de 50/50 (provincie/gemeente) sleutel? Wat zijn hierover de afspraken? Is B&W bereid dit overschot te besteden aan Dúnsân of in versnelling van de uitvoering om de deadline naar voren te halen?
  Antwoord van B&W:
  Indien er sprake is van een overschot dan vloeit dit conform de provinciale beschikking voor 50% terug naar de provincie aangezien zij de investering voor 50% subsidieert. Onderzocht wordt momenteel of het binnen het budget haalbaar is om de kwaliteit van de inrichting te verbeteren. Versnelling van de uitvoering is niet mogelijk.
 4. Zijn er tot nu toe financiële risico’s geweest of zijn er nog risico’s te verwachten? Zo ja, kunt u dit nader toelichten? Hypothetisch: voor wie is het risico als de aannemer failliet zou gaan?
  Antwoord van B&W:
  Er zijn op dit moment geen bijzondere financiële risico’s. Indien de aannemer failliet zou gaan is dat risico voor de gemeente. Dat zou evenwel geen groot risico zijn aangezien er betaald wordt per afgerond onderdeel.

DOWNLOAD:
Beantwoording vragen OpsterLanders over project Dúnsân Bakkeveen

footer OL 2014

 

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: