Persbericht – Zwembad De Delte (Gorredijk) wint Gouden Turf 2015

PERSBERICHT

Zwembad De Delte uit Gorredijk wint Gouden Turf 2015

Zwembad De Delte uit Gorredijk wint Gouden Turf 2015 en ontvangt de wisseltrofee van de vorige winnaar (Dodo Festival Bakkeveen)

De Skâns, Gorredijk – De vrijwilligers van zwembad De Delte heeft de 7e Gouden Turf gewonnen. Op plaats 2 en 3 zijn respectievelijk Cultbee Beetsterzwaag en de Himmelploech uit Ureterp geëindigd.

Na een korte nieuwjaarstoespraak van fractievoorzitter Johan Sieswerda (OpsterLanders) en diepgaande interviews met de 9 genomineerde vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Opsterland werd in een gezellige atmosfeer de verkiezingsuitslag bekend gemaakt in De Skâns (Gorredijk). De felbegeerde wisseltrofee, de Turfsteker, werd traditioneel uitgereikt door de vorige winnaar van de Gouden Turf verkiezing: Dodo Festival Bakkeveen.

“Wij hebben een zwaar jaar achter de boeg om ons zwembad met behulp van de vrijwilligers goed op poten te zetten. Dit heeft ons enorm veel tijd en energie gekost. Wij beschouwen deze hoofdprijs als een mooie opsteker en aanmoediging voor de komende jaren. Vergeet nooit: zonder de vrijwilligers was er geen zwembad meer geweest en was het volgestort met zand!” Aldus een blije en emotionele voorzitter Twan van Duijven van De Delte.

Totaal aantal stemmen: 1073
Aantal deelnemende organisaties: 9
De uitslag van de top 3:
1. Zwembad De Delte, Gorredijk – 238
2. Cultbee, Beetsterzwaag – 195
3. Himmelploech Ureterp – 181

De Gouden Turf is een initiatief van oppositiepartij OpsterLanders om vrijwilligerswerk meer in de schijnwerpers te brengen in de gemeente. Vrijwilligers maken het verschil: ze zijn onmisbaar voor de samenleving. Het publiek nomineert de organisaties in oktober en bepaalt in december via een stemming (telefonisch/internet) wie de winnaar wordt. Weekblad SA stelt in november ruimte beschikbaar in de krant voor het overzicht van de genomineerden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: