Persbericht: gezamenlijke schriftelijke vragen over mogelijke belangenverstrengeling bedrijf Springth en Sikke Marinus

GEZAMENLIJK PERSBERICHT
De gezamenlijk partijen: BAS-Opsterland, FNP en OpsterLanders stellen vragen over mogelijke belangenverstrengeling en willen een extern onderzoek instellen

Schriftelijke vragen OpsterLanders, FNP en BAS: klik hier

Aanleiding
De gemeente Opsterland heeft op 15 september 2015 besloten een pilot en een subsidie van € 25.000,00 aan Springht te gunnen. Springht (zorg- en welzijnsinstelling) is eigendom van de echtgenoot van raadslid en voorzitter van Opsterlands Belang Sikke Marinus.

Schijn van belangenverstrengeling
Springht is een nieuw en onervaren bedrijf dat uit een gezamenlijke aanbesteding van 200 bedrijven als enige de pilot en subsidie werd gegund. De gemeente Opsterland vond het niet nodig andere zorgaanbieders uit te nodigen. Zorgaanbieders hebben bij raadsleden aan de bel getrokken en wijzen op de relatie, invloed en het belang van raadslid Sikke Marinus en zijn echtgenoot die eigenaar is van Springht. De gemeente Opsterland heeft kort na het besluit van 15 september gemeld dat er een mogelijke belangenverstrengeling speelt en dat het raadslid werkt voor het bedrijf Springht.

De partijen hebben vragen opgesteld en willen een onafhankelijk extern onderzoek
De partijen willen voorkomen dat de gemeente haar eigen vlees keurt. Burgers en ondernemers hebben recht op een onafhankelijk onderzoek. De gemeenteraad moet het vertrouwen herstellen door daadkracht te tonen en belangenverstrengeling en misstanden uit te bannen. Daarmee geeft de raad aan dat zij burgers en ondernemers serieus nemen. Op een intern onderzoek voor de bühne zit niemand te wachten. De vragen spitsen zich toe op hoe het mogelijk is dat het college belangenverstrengeling niet heeft kunnen voorkomen terwijl daarvoor duidelijke aanwijzingen zijn.

Schriftelijke vragen OpsterLanders, FNP en BAS: klik hier

De gezamenlijke partijen, 07 januari 2016,

BAS: Klaas de Boer
FNP: Evert Wilstra
OpsterLanders: Johan Sieswerda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: