Persbericht: OpsterLanders feliciteert de PvdA met de lijstverbinding-restzetel

PERSBERICHT
21 maart 2014

Woensdagavond werd in het gemeentehuis tijdens de voorlopige verkiezingsuitslag bekend gemaakt dat OpsterLanders 2 zetels zou krijgen. Zie vorig nieuwsbericht. Tijdens de definitieve uitslag van vandaag is echter gebleken, dat de partij op een haar na niet in aanmerking komt voor de toegedichte restzetel en uitkomt op 1 raadszetel. De restzetel is toebedeeld aan de PvdA waarmee OpsterLanders LIJST 6 een lijstverbinding was aangegaan.

OpsterLanders is uiteraard teleurgesteld: de 2e zetel lag immers binnen handbereik. Zeker is zeker: de raadsverkiezing 2014 in Opsterland is reglementair verlopen. Het verschil tussen de voorlopige uitslag van woensdagavond en de definitieve uitslag van vandaag ligt in het feit dat op woensdagavond de bekendmaking werd gedaan op grond van een eerste snelle & soms ruwe telling van de stembureaus – en niet aan de hand van de (tweede) definitieve uitslag van de stembureaus. De situatie is nagenoeg vergelijkbaar met het schaatsen tijdens de Olympische Spelen: het verschil tussen de scorebordstand en de fotofinish.

OpsterLanders respecteert de definitieve uitslag van de raadsverkiezingen en is blij met het feit dat de restzetel alsnog binnen de links-progressieve lijstcombinatie met de PvdA is gebleven.

Daarnaast wil OpsterLanders alle mensen bedanken die zich hebben ingezet voor de verkiezingscampagne en de kiezers in Opsterland bedanken voor het vertrouwen die zij in LIJST 6 hebben uitgesproken via hun stem.

Johan Sieswerda
Lijsttrekker en raadslid OpsterLanders

Download: Berekeningswijze zetelverdeling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: