OpsterLanders in dorpskrant De Slûswachter, over de toekomst van Bakkeveen

OpsterLanders in dorpskrant De Slûswachter uit Bakkeveen - maart 2014

OpsterLanders in dorpskrant De Slûswachter uit Bakkeveen – maart 2014

Dorpskrant De Slûswachter uit Bakkeveen heeft de 9 politieke partijen in Opsterland gevraagd om een bijdrage te leveren. Maximaal over 5 thema’s met een slotwoord in maximaal van 600 woorden. Lijsttrekker Johan Sieswerda klom namens OpsterLanders in de pen en schreef het volgende:

Inleiding
OpsterLanders (= samenvoeging van Opsterland, Links & Anders) is een links-progressieve oppositiepartij. De verkiezingsslogan ‘lokaal, sociaal, natuurlijk samen met jou’ is de samenvatting van onze visie voor nu en de toekomst van de gemeente Opsterland. OpsterLanders is een groeiende en vooral bloeiende politieke beweging. Wij hebben nu een lijst samengesteld met 18 kandidaten, onder wie Yasmin Muller, die de jongste is van Opsterland en Fryslân! Bovendien bestaat onze top 5 uit 4 vrouwen.
Speerpunten van  OpsterLanders LIJST 6:

1.    Natuur en economie
Natuur = groene kapitaal van Bakkeveen en Opsterland. Wat is een weide zonder greidefûgels? De himmelploech is goud waard. Illegaal dumpen van afval moet keihard worden bestraft. Geen gebruik van de gifspuit voor onkruidbestrijding. OpsterLanders koestert de archeologische (bijv. pingo’s) en cultuurhistorische (bijv. boomwallen) landschapselementen.
Wij zijn uniek in onze campagne voor glasvezel (= razendsnel internet) in Opsterland en gratis wifi in de toeristische dorpen. Het is dan ook onbegrijpelijk waarom onze gemeente verzuimd heeft Bakkeveen aan te melden voor de provinciale subsidie.
2.    Onderwijs en zorg
OpsterLanders kiest voor de menselijke maat. De Cito-toets is geen doel maar middel. Kleinere klassen. Ruimte voor milieu- en cultuureducatie. De mate van beschaving meet je af aan hoe zij omgaat met zwakkeren en zieken. Mensen met een beperking mogen nooit buitenspel worden gezet. Langer thuiswonen van ouderen: door levering van beter maatwerk en goede ondersteuning van mantelzorg.
3.    Dúnsânproject: onderwijs, dorpshuis, sport en recreatie
De dorpsvisie van Bakkeveen sluit naadloos aan op het standpunt van OpsterLanders: Liever beperkte kwalitatieve bloei dan enorme ouderwetse groei. Géén supergrote golfbaan en grenzeloze woningbouw dus in Bakkeveen. Wij willen investeren in een haalbare en betaalbare Dúnsân, inclusief een toekomstbestendige zwembad Dúndelle, met brede steun vanuit de bevolking. En: energieneutraal uitgevoerd, door middel van energiebesparing en opwekking van energie via zonnepanelen = goed voor het milieu en de portemonnee (lagere exploitatiekosten).
4.    Woningbouw: geen hoogbouw
Meer dan 10 jaar nota bene is er niet gebouwd in Bakkeveen. De huidige hoek Mjûmsterwei / Tsjerkewâl is een doorn in het oog. Een rotte kies die onmiddellijk getrokken moet worden. Geen verpaupering op deze centrale zichtlocatie, maar woningbouw die goed past bij het dorpsbeeld en geliefd is bij iedereen. Woningbouw: eerst de leegstand aanpakken en inbreiden voordat er nieuwbouw komt. OpsterLanders wil zowel huurhuizen als koophuizen verduurzamen.
5.    Gemeente – Burgers
OpsterLanders is ontevreden over de cynische houding tussen de gemeente en de burgers. Het stortregent bij ons momenteel aan binnenkomende klachten. Naar aanleiding hiervan hebben wij een meldpunt geopend op www.opsterlanders.nl
Want Bakkeveen vormt geen uitzondering op de regel. Zoals de opgedroogde vijver achter de twee basisscholen 2 jaar geleden. Mede dankzij pittige vragen van OpsterLanders en de inzet van vrijwilligers (voetbalclub) uit het dorp is het probleem met de pomp opgelost.
De herinrichting van de weg Mjumsterwei – Jarig v/d Wielenwei zou meer verkeersveiligheid moeten opleveren. Klachten over de diepe greppels en de scherpe bocht (of beter gezegd: schaatsbaan) bij de schaapskooi worden door de wethouder weggewuifd. Was dit niet duidelijk te merken tijdens het laatste lijsttrekkersdebat?
Iedereen weet dat OpsterLanders keer op keer (zie: http://www.bakkeveen.nl) politieke druk heeft uitgeoefend. Wat wij eisen? Simpel: erkenning dat er fouten zijn gemaakt. Boppedat: geen woorden maar daden!

Tot slot
In geval van een gemeentelijke herindeling: wederom is OpsterLanders de enige partij die u wil laten meebeslissen via het referendum!
Je mag stemmen, je kunt stemmen, dus: ga stemmen! Grijp die gouden kans, omdat onze voorouders voor dit recht gevochten hebben (zoals in de Tweede Wereldoorlog), voor onze vrijheid en democratie.

OpsterLanders LIJST 6 wordt gesteund door:
DEMOCRATEN, GROENLINKS EN ONAFHANKELIJKEN.
Ga voor meer informatie naar: http://www.opsterlanders.nl

footer OL 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: