Het vervolg van D66 vernielt posters OpsterLanders: excuses van D66 en gaat … over op de orde van de dag

D66 vernielt posters OpsterLanders

Verkiezingsbord Siegerswoude met vernielde poster van OpsterLanders

D66 vernielt posters van OpsterLanders: het vervolg, excuses van D66 en … over op de orde van de dag

Vorige week zijn de posters van OpsterLanders op alle 16 gemeentelijke verkiezingsborden vernield door mensen van D66. Deze constatering werd gedaan aan de hand van waterdichte bewijzen, vele ooggetuigenverklaringen (met een eenduidig signalement) en opvallende lijmsporen die werden achtergelaten.

In een reactie in de Leeuwarder Courant en De Woudklank liet lijsttrekker De Jong van D66 weten, dat OpsterLanders hetzelfde had gedaan met één van hun verkiezingsposters. Welnu, dit verhaal blijkt helemaal uit de duim gezogen. Inclusief een foto die in scène is gezet.

Ten eerste, omdat OpsterLanders haar eigen verkiezingsposters op alle locaties niet op de grote gemeentelijke verkiezingsborden heeft bevestigd, maar bewust apart en hoog heeft geschroefd met bouten boven of naast deze borden. Hierdoor is het dus onmogelijk om posters van andere partijen af te schermen. Zie foto boven. Zien is geloven. Dinsdagmiddag heeft bovendien de plakploeg van OpsterLanders tijdens het herstellen van de beschadigde verkiezingsposters geconstateerd dat in Opsterland niets is overgeplakt.

Ten tweede, omdat inmiddels uit betrouwbare en onafhankelijk bron is vernomen, dat in de periode nadat de verkiezingsposters van OpsterLanders zijn gemonteerd, nergens in de gemeente Opsterland sprake is geweest van het hinderlijk overplakken van andermans posters.

Ondanks dat wil OpsterLanders u melden, dat het bestuur van D66 contact heeft gehad over dit vervelende incident en aan ons z’n oprechte excuses heeft aangeboden voor de bekladding van de 16 verkiezingsposters. Het bestuur weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar betreurt de pijnlijke situatie die is ontstaan. Ook zij zijn het met OpsterLanders eens, dat politiek en democratie om de inhoud gaat en dat je andermans spullen met rust laat.

Voor ons is het gebaar van D66 voldoende om dit hoofdstuk te sluiten.

OpsterLanders LIJST 6

footer OL 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: