OpsterLanders onthult zwerfvuil standbeeld voor gemeentehuis

OpsterLanders 2014 - zwerfvuilstandbeeld 2

OpsterLanders LIJST 6 is de enige politieke partij in Opsterland die zich extra heeft ingezet t.a.v. het probleem van zwerfafval. Vorig jaar is hierop flink bezuinigd door het college van B&W. Met als trieste resultaat: nog meer zwerfvuil, in de dorpen en in het buitengebied. Opsterlandse himmelploegen vinden dit een verontrustende ontwikkeling. Om dit thema te benadrukken en als waardering voor het moedige werk van de himmelploegen is vandaag onder muzikale begeleiding een heus zwerfvuilstandbeeld onthuld voor het gemeentehuis in Beetsterzwaag.

Het fraaie en opvallende standbeeld – een zelfgemaakte eend gevuld met blikjes en plastic flesjes – werd onthuld door de nieuwe minister van zwerfvuil: Frank van den Haak. Onder grote belangstelling van het winkelend publiek werd de 10 minuten flashmob-actie van OpsterLanders, begeleid door accordeon en een aangepast lied op de melodie ‘Dat is uit het leven gegrepen’, ten tonele gebracht.

Download: Afvallied OpsterLanders (pdf)
Zie ook: Artikel in De Woudklank over afvalstandbeeld

Het probleem van zwerfafval is zeer actueel.
Zie onderstaand bericht van Omrop Fryslân:

Mear kontrôle op dumpen ôffal

Der komt in grutte provinsjale kontrôle op it dumpen fan ôffal yn de natuer. Dat is in hieltyd grutter probleem foar gemeenten. Natuerbehearders, provinsje, gemeenten en tafersjochhâlders hawwe skjin har nocht en komme dêrom yn aksje. As it dumpen fan ôffal yn de natuer fierder trochset, moatte de gemeentlike lêsten omheech. Dat seit boargemaster Arie Aalberts fan De Fryske Marren.

Yn syn gemeente binne freed oan in dyk by de Tsjûkemar fiif fetten mei in oalje-achtige substânsje fûn. Dy binne dêr yn de nacht fan tongersdei op freed dumpt.

footer OL 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: