OpsterLanders komt zelf met eigen app: ús appke of ús epke

epke of appke van OpsterLanders LIJST 6OpsterLanders is een groot voorvechter van innovatie. Ook bij een overheidsinstelling als de gemeente. Zo heeft de partij als enige in haar verkiezingsprogramma het pleidooi opgenomen voor een app opsterland. OpsterLanders geeft het goede voorbeeld door ook mee te gaan in de vaart der digitale volkeren en lanceert binnenkort haar eigen app met de koosnaam: ús appke oftewel ús epke

Je ziet het niet vaak: een politieke partij met een eigen app. Een maand geleden was de vooraankondiging: OpsterLanders komt met ús epke (appke).

  • Ten eerste, als extra moderne dienstverlening (naast de veel bezochte website www.opsterlanders.nl en social media zoals Twitter en Facebook) naar de inwoners van Opsterland.
  • Ten tweede, omdat de gemeenteraad inmiddels papierloos werkt m.b.v. een iPad of tablet.
  • Ten derde, omdat OpsterLanders uniek is door in het verkiezingsprogramma de wens uit te spreken van een app voor de gemeente Opsterland.

OpsterLanders staat bekend om haar vele initiatieven om de gemeente te moderniseren. Zo is vorig jaar een motie voor de aanleg van meer glasvezel unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Begin dit jaar heeft de fractie aangedrongen de toeristische dorpen Bakkeveen en Beetsterzwaag aan te melden voor de provinciale subsidie voor wifi (draadloos internet).

Us epke zal op iOS als Android werken. Een webversie van deze app wordt nog nader onderzocht, naar het voorbeeld van http://www.kaart.wijputten.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: