Politiek debatavond in Bakkeveen

Een aantal standpunten OpsterLanders t.a.v. Bakkeveen:

  • verwijder de rotte kies op hoek Mjûmsterwei/Tsjerkewâl door deze locatie in te vullen met woningbouw dat past in het dorpsbeeld en kan steunen op een breed draagvlak in het dorp.
  • OpsterLanders is vóór het Dúnsânproject, een combinatie van onderwijs, sport, recreatie, dorpshuis en woningbouw op bescheiden schaal. Géén ruimte dus voor een grote golfbaan en grootschalige woningbouw!
  • Zwembad Dúndelle is belangrijk voor het dorp en de recreanten. Zwemmen is ontspannen en zwemlessen voor kinderen kunnen van levensbelang zijn. Het nieuwe complex in het centrum van Bakkeveen wil OpsterLanders goed laten isoleren en voorzien van zonnepanelen op het dak. Dit is goed voor het milieu en de lange termijn portemonnee.
  • Gemeente Opsterland: de scherpe bocht bij de Schaapskooi is levensgevaarlijk en de nieuwe weg naar Allardsoog is fiets-onvriendelijk (o.a. door de diepe greppels aan de zijkant van de weg). Los dit nou eens en voor altijd op en behandel de omwonenden en verkeersgebruikers niet op voorhand als vervelende zeurkousen.
  • Woningbouw: eerst de leegstand wegwerken en inbreiden alvorens er (duurzame) nieuwbouw komt.

Politiek debatavond in Bakkeveen

Wat wil de politiek met Bakkeveen? Hoe kijkt men aan tegen het geplande Dúnsânproject? Wat zijn de uiteenlopende visies op de toekomst van Opsterland? Op 19 maart zijn namelijk de gemeenteraadsverkiezingen en kunt u met uw stem bepalen wat er in 2014-2018 gaat gebeuren in Opsterland en op welke wijze.

Morgenavond organiseert vereniging Plaatselijk Belang Bakkeveen een debatavond in MFC Dúndelle. Zeven partijen doen mee aan het lijsttrekkersdebat: OpsterLanders, VVD, ChristenUnie, CDA, PvdA, Opsterlands Belang en nieuwkomer FNP. Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas zal de avond leiden. Raadslid en fractievoorzitter Johan Sieswerda zal OpsterLanders vertegenwoordigen.

Datum: 19 februari 2014
Locatie: MFC Bakkeveen
Inloop: 19.30 uur.
Start van het debat: 20.00 uur

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: