OpsterLanders over plotseling vertrek burgemeester Ravestein

Burgemeester Ravestein verruilt Opsterland voor de burgemeesterspost in de Zuid-Hollandse gemeente Pijnacker-Nootdorp. Medio juni gebeurt de transfer. De reden van het vertrek van Francisca Ravestein zijn privéomstandigheden: haar vrienden en familie wonen in Zuid-Holland. Het is een onverwacht besluit, aangezien de burgemeester nog maar drie weken geleden was herbenoemd voor een tweede ambtstermijn.

Reactie van Johan Sieswerda, raadslid OpsterLanders:

“Voor mij kwam de aankondiging eveneens als een volslagen verrassing. Ik heb er dubbele gevoelens over. Vooral omdat de beëdiging/herbenoeming minder dan een maand vers is.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik het mandaat en vertrouwen van de burgers bloedserieus neem. Hetzelfde geldt voor burgemeesters en wethouders. Je dient de zittingstermijn volledig af te maken, tenzij er echte gegrond redenen zijn om dit niet te doen. Bijvoorbeeld bij ziekte, familieomstandigheden of een nieuwe baan op grote afstand.

Gelukkig is het vertrek niet per direct, maar over een half jaar. Want je hebt voldoende tijd nodig voor de benoeming van een nieuwe burgemeester en voor de overdracht van de taken.”

Zie: nieuwsbericht op de website van De Woudklank

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: