Extra raadsvergadering over faillissement De Skâns (Gorredijk)

Het verzoek tot het bijeenroepen van een extra raadsvergadering m.b.t. het faillissement van Cultureel Centrum De Skâns is gehonoreerd. Op grond van artikel 17 lid 2 van de Gemeentewet: “indien de burgemeester het nodig oordeelt of indien ten minste een vijfde van het aantal leden waaruit de raad bestaat schriftelijk, met opgave van redenen, daarom verzoekt. Welnu: meer dan 1/5 van de raad heeft dit verzoek gesteund: PvdA, VVD, OpsterLanders, D66 en LBO.

De extra raadsvergadering is op maandag 27 januari 2014.
Zie: http://www.opsterland.nl

MOTIVERING

In de afgelopen weken heeft de raad de volgende informatie ontvangen over de stand van zaken m.b.t. De Skâns:

  • Raadsbrief verzonden 19 december 2013: Vervolg faillissement De Skâns.
  • Brief van het voormalig bestuur van Stichting de Skâns d.d. 6 januari 2014: Feiten en gebeurtenissen faillissement de Skâns d.d. 6 januari 2014
  • Berichtgeving Omrop Fryslân: ‘Gau dúdlikens oer De Skâns’ d.d. 11 januari 2014 http://www.omropfryslan.nl/nijs/gau-dudlikens-oer-de-skans
  • Die informatie roept vragen bij ons op, die om een reactie van het college vragen.  Die reactie vragen wij in het bijzonder op de brief van het stichtingsbestuur van de Skâns d.d. 6 januari 2014.
  • Wij achten het van belang om met het college van gedachten te kunnen wisselen voordat het college de raad een voorstel m.b.t. de Skâns voorlegt.
  • Om die reden verzoeken wij de voorzitter op korte termijn, voordat het college met het plan voor de Skâns naar buiten komt, een extra raadsvergadering te beleggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: