OpsterLanders wil ook gratis wifi in Opsterland

wifi

Oppositiepartij OpsterLanders is voor gratis wifi (= draadloos internet) met een brede dorpsdekking in de gemeente Opsterland. Nu draait een succesvolle pilot in 6 Friese dorpen: Langweer, Sneek, Heeg, Appelscha, Harlingen en Woudsend. Gesubsidieerd door de provincie. Provincie Fryslân wil dit voor 2015 uitbreiden met nog maar liefst 46 dorpen. Friese toeristische dorpskernen komen hiervoor in aanmerking. Maar op de kandidatenlijst ontbreken toeristische centra in Opsterland zoals Bakkeveen en Beetsterzwaag Waarom mist Opsterland de boot? Dat komt omdat het gemeentebestuur het heeft laten afweten.

Het was raadslid Johan Sieswerda van OpsterLanders die vorige maand tijdens de commissievergadering Mienskip via mondelinge vragen (zie LIVE  webcast 1 en webcast 2) het gemeentebestuur attendeerde op deze speciale en interessante subsidiepot van de provincie. Het antwoord van B&W: wij zijn hier niet van op de hoogte. Op zich geen schande, maar wel tekenend. De reactie van wethouder Piet van Dijk was gelukkig bemoedigend: Opsterland gaat hier nu echt werk van maken. OpsterLanders is tot dusver de enige raadsfractie die zich positief heeft uitgesproken voor gratis wifi met een brede dekking in Opsterland. Hopen volgen er meerdere fracties in haar voetsporen …

Het voorstel kost totaal 600.000 euro en er bestaat brede steun uit de Provinciale Staten voor dit innovatieve investeringsplan. Op woensdag 18 december wordt dit voorstel behandeld in het Provinciehuis.

Daarnaast heeft OpsterLanders zich in het begin van dit jaar sterk gemaakt voor glasvezel (= supersnel internet) in Opsterland, met name in de dunbevolkte gebieden. Een motie en amendement van OpsterLanders over aanleg van glasvezel werd dit jaar aangenomen door een unanieme meerderheid in de gemeenteraad!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: