Raadsvergadering 16 september 2013

Installatie Agaath Arends

Aan het begin van de raadsvergadering is Agaath Arends uit Siegerswoude beëdigd als raadslid. Zij vervangt Leo Andringa. Daarnaast is mevr. Arends benoemd tot lid in de commissie Romte (ruimtelijke ordening en infrastructuur). Haar collega, raadslid Johan Sieswerda, is benoemd tot lid van de commissie Mienskip (welzijn en economie).

Gemeenschappelijke regelingen: liever kwijt dan rijk!

Bij agendapunt 10: gemeenschappelijke regeling voor de Friese Veiligheidsregio. OpsterLanders is voor samenwerking op het gebied van veiligheid en tegen het gebrekkig democratische gehalte van gemeenschappelijke regelingen. In de volgende alinea zullen wij u dat laatste nader toelichten.

Oppositiepartij OpsterLanders heeft grote moeite met de zogeheten gemeenschappelijke regelingen. Omrin en Caparis zijn hier goede voorbeelden van. Het probleem van deze van boven opgelegde rechtsvorm ‘gemeenschappelijke regeling’ is volgens raadslid Johan Sieswerda, dat:
“besluiten door een orgaan worden genomen dat niet rechtstreeks is gekozen. Het gevolg is in de praktijk, dat de gemeenteraad alleen haar ‘gevoelens’ mag uiten. Hoezo: optimale controlerende functie door de raad? Het zal voor niemand een verrassing zijn, dat wanneer de gelegenheid zich voordoet, raadsfractie OpsterLanders de kans zal grijpen om dit monstrum alsnog de nek om te draaien!”

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: