Zorg voor meer veiligheid en doe ook mee met Burgernet!

Vorige week heeft minister Opstelten de landelijke campagne Burgernet gestart om de naamsbekendheid te vergroten en om nieuwe deelnemers te werven. Op dit moment telt Burgernet landelijk 1,25 miljoen deelnemers.

Burgernet is een samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. De deelnemers van Burgernet zijn de extra ogen en oren als er een signalement verspreidt wordt door de politie. In 10-15 procent van de gevallen heeft informatie van een burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het missen van een vermiste persoon. Zo werd vandaag een verdachte van autodiefstal aangehouden in Wolvega dankzij een oplettende burger.
Zie: http://www.frieslandactueel.nl/2013/09/07/man-wolvega-aangehouden-dankzij-alerte-deelnemer-burgernet/

Fractie OpsterLanders vindt uw veiligheid erg belangrijk en is al vanaf het eerste uur lid van Burgernet. Twee jaar geleden heeft de fractie  Burgernet op de politieke agenda gezet. Zodoende werd het veiliger in heel Friesland. Maar het kan nog beter: doe ook mee en vergroot de veiligheid in uw dorp/regio ! Iedereen ouder dan 16 jaar kan zich aanmelden als deelnemer via http://www.burgernet.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: